In memoriam Evert van Ravensberg

De organisatie van de Lions Heuvelloop werd op zondag 8 oktober 2017 geconfronteerd met het vreselijke nieuws van een noodlottig wielerongeval waar “onze” Evert bij betrokken was. Tijdens een trainingsrondje “ronde Hoep” ging het fout. Evert is slechts 64 jaar geworden.
De laatste jaren legde hij zich geheel toe op zijn passie; het wielrennen en met name het rijden van “de klassiekers”. Evert kende daarvoor ook een indrukwekkende loopbaan als atleet bij de AvHaarlem. Naast die sportieve carriere was Evert ook op andere terreinen actief in de vereniging. Hij was trainer, jury-lid, bestuurslid, inspirator en, zoals we Evert allemaal kennen; hij liep altijd voorop!

Evert stond ook aan de wieg van een aantal regionale loopevenementen waaronder de Lions Heuvelloop. Nu, in 2018 beleven we de 33ste editie maar Evert was als organisator al bij de eerste keer betrokken. Dat was in 1985 en de route ging toen 3x over het kopje.
En wellicht herkent u ze nog; Evert drukte ook altijd de flyer van de Lionsloop.

Als eerbetoon aan Evert hebben we deze keer aan zijn broer Frank van Ravensberg gevraagd of hij als starter wil optreden. Ook dat heeft Evert vele malen gedaan. We zullen vlak voor de start Evert kort herdenken. Na de loop zal de “Evert van Ravensberg-award” worden uitgereikt aan de meest aansprekende lange afstandloper/ster van de AvHaarlem. Het bestuur zal nog besluiten wie die eer te beurt valt.

Evert laat een zeer liefhebbende maar ook verslagen zoon en een familie na.