Goede Doelen

De opbrengst van de loop gaat dit jaar naar de volgende twee goede doelen: 

De vrijwillige Reddingsbrigade Bloemendaal

Vrijwilligers van de Reddingsbrigade waken over het strand tussen Bloemendaal en IJmuiden. Zij bieden hulp aan o.m. watersporters en zwemmers die in nood raken. Dat zij belangrijk werk doen bleek eerder dit jaar toen hun voorzitter Ruud Cloeck werd gekozen als “Haarlemmer van het jaar”. 

De Vrijwillige Reddingsbrigade Bloemendaal helpt ook dit jaar mee aan de organisatie van de Lions Heuvelloop met EHBO en het regelen van verkeer. Een deel van de opbrengst gaat ook dit jaar naar deze fantastische vrijwilligersorganisatie.

Het Rode Kruis Kennemerland

Het Rode Kruis helpt overal ter wereld waar dat hard nodig is. Ver weg maar ook in de buurt. Dat betekent dat in Haarlem en omstreken op vier locaties asielzoekers, statushouders en Oekraïense ontheemden worden geholpen en opgevangen. Dat het Rode Kruis op tientallen scholen in onze regio voedselhulp biedt aan kinderen die dat nodig hebben. En dat senioren en andere mensen in een kwetsbare positie door middel van trainingen en workshops meer zelfredzaam worden. De hulpverleners worden door het Rode Kruis zelf opgeleid via overal in de regio gegeven EHBO cursussen.

Net als vorig jaar doet het Rode Kruis ook weer mee aan de Lionsclub Heuvelloop, met een team van medewerkers, vrijwilligers en vluchtelingen in één gezamenlijk Rode Kruis team. “Met onze deelname helpen we de mensen die we opvangen op veel verschillende manieren. We bieden de bewoners – die een groot deel van hun tijd wachtend doorbrengen – een sportieve activiteit aan. Sporten helpt bij het mentaal en fysiek gezond blijven,” zegt Elvira van Hooff van het Rode Kruis. Het Rode Kruis krijgt daarnaast ook een deel van de opbrengsten van de Heuvelloop. “We zijn de Lions Club heel erkentelijk  voor hun betrokkenheid bij ons werk.”