• Lions Heuvelloop 2020 Afgelast

    De Lionsheuvelloop 2020 gaat niet door vanwege de virusmaatregelen. Dat is vreselijk jammer, niet in de laatste plaats voor onze goede doelen. Blijf gezond en wij hopen u in 2021 weer aan de start te begroeten. Het betaalde inschrijfgeld wordt teruggestort.

    Schrijf je nu in Controleer je inschrijving

Lionsheuvelloop – 2020 – een lustrum jaar. AFGELAST

Op maandag 13 april 2020 gaat de 35e Lionsheuvelloop helaas niet van start. Wij hebben deze afgelast vanwege de maatregelen ter beteugeling van het virus.   Het betaalde inschrijfgeld wordt teruggestort.

Klik ook hier voor meer informatie op de link van Avhaarlem100.

Sponsors

Zeeweg 100 jaar

PWN

PWN

De zorgspecialist

RunX

Pot Jonker advocaten

Ad Appel Taaltrainingen

Uitgebreide informatie

De Lions Heuvelloop is een goede doelen loop die voert door uniek duingebied bij Overveen (10 en 15 km) en over het Kopje van Bloemendaal (5 km en familyrun). De loop wordt voor de 35e maal gehouden op Tweede Paasdag, maandag 13 april 2020. De start is om 11.00 uur (familyrun 10:30 uur).

De 10 en 15km is een gecombineerde wedstrijd en recreatieloop. Winnaar van een van de eerdere edities is Tom Wiggers (Nederlands kampioen veldlopen. Recreanten kunnen kiezen uit 15, 10 of 5 km.
Voor kinderen tot 12 jaar en hun ouders is er de familyrun over 2 km.

Natuurliefhebbers komen aan hun trekken op het parcours van de 10 en 15 km, dat voert door een van de mooiste stukken van de het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dat deel is normaal niet toegankelijk. Deelname aan de loop is dus een unieke gelegenheid om daar kennis mee te maken. Runderen en hooglanders zijn regelmatig langs het parcours aangetroffen.

Voor liefhebbers van een stevige klim is deelname aan de 5 km over het Kopje van Bloemendaal een must. Met stijgingspercentages tot 7% vormt deze loop over de mooiste lanen en wegen van Bloemendaal een unieke uitdaging.

De familyrun is een vrolijke gebeurtenis met een leuke beloning voor alle deelnemers. Er zijn vele prijzen te winnen, ook via een loterij op startnummer.

De na-inschrijving en uitgifte van startnummers vindt plaats in de Tetterodehal, waar ook kledingfaciliteiten zijn. De start vindt plaats op de kruising van de Lonbar Petrilaan en de Hoge Duin en Daalseweg.

De loop wordt georganiseerd door de Lionsclub Zuid-Kennemerland en de Atletiekvereniging Haarlem. De opbrengst gaat naar goede doelen. In 2020 zijn dat de Kinderuniversiteit Haarlem, het Inloophuis Kennemerland en de Reddingsbrigade Bloemendaal. De loop wordt mede mogelijk gemaakt door het PWN, die het duingebied beheert en vele sponsoren.